• slider 06
  • slider 04
  • slider 08
  • slider 07
  • slider 02

Tjänster

Mecon besitter stor kompetens inom konsultation och projektering med inriktning främst mot gruv- och stål industrin.

Konsultation

Storskalig projektplanering och -ledning, konstruktion, utredningar, förstudier, CE-märkning, projektering och hållfasthetsberäkningar.
slider 021slider 021
slider 02

Anläggning och projektering

Transportsystem, provtagningsanläggningar, provtagningsmaskiner, specialmaskiner, doseringsutrustning, materialfickor, lyftutrustningar, pumpanläggningar, stoftrening.

Kompetens

Våra konstruktörer och projektledare har många års vana från branschen. Våra lösningar är kostnadseffektiva och kundanpassade, och tack vare vårt samarbete med tillverkande underleverantörer kan vi leverera nyckelfärdiga anläggningar som är både underhållsvänliga och garanterar en bra driftklarhet som håller i många år. Vi har dessutom ett nära samarbete med våra kunder och våra tjänster finns alltid i närhet till kunden. Det är enkelt att arbeta med oss.

3D-Scanning

Med vår bärbara scannerutrustning kan vi scanna en rad olika objekt. Exempelvis maskindelar, byggnadsverk och kulturhistoriska föremål. Scannern är också mycket lämplig att använda vid reversed engineering.

Vi använder oss av utrustning från Faro som tillverkar och utvecklar mätutrustning till industrin med väldigt hög nogrannhet. 
Manufacturing Freestyle 615pxManufacturing Freestyle 615px
Manufacturing Freestyle 615px

Det lilla extra

Vår handlingskraft och flexibilitet har löst många kunders problem. Vi utför enstyckstillverkning av materiella hanteringsprodukter, strukturerar arbetsflöden och planerar produktionsflöden samt gör miljöutredningar - allt efter kundens behov. Vår styrka ligger i att vi utför hela arbetet, och det är inte bara som vi säger.